+4561660344 info@alicepersson.dk

Åndelighed contra eksistens?

Bag pandebrasken hører jeg mine indre søstre Eksistensia og Spirituella diskutere.

Igen.

De er godt nok oppe at køre.

– Du må lære, at Universet ikke byder på varm kakao. Ingen deroppe stryger dig over kinden og letter dit liv som den gode mor, siger Eksistensia og peger mod himlen.

– Jamen, Vorherre mildner da luften for de klippede får, gør han ikke? Spirituella ser håbefuldt på sin storesøster.

(Jeg er blevet trist af at surfe rundt i den virkelige verden på skærmen. Fra et angst barn, der sidder alene i Gaza, frarøvet sine ben, en dansk politiker, der taler om, at visse folkeslag ikke elsker deres børn, forbi en ung kvinde, der er blevet offer for en morder, et alt for muligt genvalg af en farlig præsident i USA over til en kvindelig jurist, der afslører sine forbindelser til kriminelle rockere og advokater.)

Den indre diskussion fortsætter.

– Hvordan kan Universet tillade, at de uhyrligheder sker? siger Spirituella, – jeg har lyst til at gøre meget mere end at sende en sms til hundrede kroner. Jeg vil invitere alle Gazas børn hjem og blive krammet hos mig. Redde alle sjæle, der er gået forkert, fortælle menneskene, at alle er unikke, sende gode ønsker ud.

– Det er da naivt, siger Eksistensia.

– Jamen, jeg kan ikke leve sådan: helt uden mening.

– Der ER jo ingen mening! Du må skabe den selv, siger Eksistensia, – hvis det er at gøre noget for andre, så gør det. Forvalt din frihed, sæt struktur på dit liv. Acceptér, at du skal herfra engang, og at du skal herfra alene. Din viden om, at livet ikke varer ved, kan gøre dig lykkelig. Sådan er livets vilkår. Se dem i øjnene.

Spirituella finder Eksistensia storesøster-agtig og jordklæbende. De mange ord gør lillesøsteren bliver så træt.

Så kigger hun på Alenehed, Frihed, Meningsløshed og Død efter tur. Ser hver af dem i øjnene og møder sit eget spejlbillede.
Der er åbenbart ikke mere? Har storesøsteren ret i alt?

Jeg tror altså, at der mangler én, tænker hun. Hvor er Åndelighed? Hun må tænke videre over det, finde sin egen vej.

Spirituella åbner køkkenskabet: – Jeg tror, jeg vil brygge mig en kop varm kakao. Vil du have én med, Eksistensia?