Parterapi

Parterapi i Sorø – få hjælp til at opnå et kærligt og respektfuldt samliv med parterapi

Parterapi er for jer, der ønsker et bedre fungerende parforhold. I er efterhånden blevet i tvivl om, hvad der hjælper, men I er villige til at kæmpe for det. I kommer måske til vores parterapimøde og har svært ved at tale med eller se hinanden i øjnene. I er måske vrede, sårede og overbeviste om, at den anden er umulig. Eller måske ønsker I at blive skilt og har brug for hjælp til denne proces.

Kommunikation

Parterapi er en vej til at arbejde med jeres kommunikation og kontakten imellem jer. Jeg hjælper jer med at kommunikere med direkte med hinanden, så I kan høre, hvad den anden siger. I bliver opmærksomme på jeres egne behov og følelser og kan sætte jer ind i partnerens behov.

Kunsten at lytte

I parterapi kan lære jer at lytte til hinanden uden at afbryde og kritisere. Måske har I en særlig måde at være sammen på i det daglige, som er ved at drive jer til vanvid. Uanset hvad I prøver, havner I samme sted hver gang. Det er de samme gamle konflikter og svigt, der bliver smidt på bordet. Uenighederne resulterer måske i, at I hver især vender jer bort fra jeres partner og lider i stilhed eller går jeres vej.

Min rolle som parterapeut

Min tilstedeværelse som tredjemand kan virke så befriende, at I slapper af og får lettere ved at sige dét til hinanden, som I hver især brænder inde med. Når I får sagt det vigtige, som har hobet sig op indeni, mærker I i kroppen, at det føles rigtigt. Jeg arbejder med fokus på følelserne i kroppen, på de ord I bruger over for hinanden og giver gerne små opgaver, I kan øve jer i mellem sessionerne. Jeg bruger blandt andet elementer fra Imago parterapi.

Hvordan ved I, at det virker?

I parterapi opnår I større forståelse for hinandens motiver og det bliver klarere, hvorfor din partner gør, som han/hun gør. Det går op for jer, hvad det egentlige problem er. I vil opdage, at hverdagen bliver nemmere. At der bliver længere mellem konflikterne. At I hver især føler mere ro og glæde i parforholdet.

Hvad kan I arbejde med i parterapi?

Eksempler på problemer, som parterapi kan behandle er f.eks., at I

  • skændes hele tiden
  • er hinanden utro
  • er ved at glide fra hinanden
  • synes jeres ægteskab ligner jeres forældres og at det ikke er gode erindringer I har herom
  • kritiserer hinanden
  • misbruger alkohol
  • er afhængige af hinanden
  • eller andre temaer.

Det kan også handle om, at I – uden at være i krise – vil undersøge dybereliggende muligheder for at udvikle jer sammen. At I har brug for mere tid alene uden jeres partner, men at I ikke kan og vil undvære hinanden.

Jeg giver parterapi i Sorø. Kontakt mig

Min adresse

Filippavej 9
4180 Sorø
 

Kontakt mig

 

Mailadresse

Mobil  61 66 03 44

Hvis jeg er optaget, når du ringer, så læg en besked - og jeg ringer dig op hurtigst muligt.

 

Kort om mig

Eksamineret organisk krop-psykoterapeut ved Dansk Institut for Psykoterapi og Uddannelse.

Biologisk choktraumebehandler fra Skolen for Psykosomatik.