Choktraumeterapi

– et traume kan også være, at du alt for tidligt i dit liv har oplevet at blive forladt eller for meget overladt til dig selv …

Det første man kommer til at tænke på ved ordene chok og traumer er ofte akutte chok som trafikuheld, gidseldramaer eller krigsoplevelser og tortur. Men et traume kan også være, at du alt for tidligt i dit liv har oplevet at blive forladt eller for meget overladt til dig selv. Hvis du har været meget bange, og der ikke har været trøst og beroligelse nok.

Det alarmerede nervesystem

Når mennesket oplever et chok eller traume, går nervesystemet og kroppen i alarmberedskab for at beskytte os mod den voldsomme oplevelse. Hvis chokenergien ikke slipper ud i øjeblikket og dermed bliver færdigbearbejdet, ophobes den i krop og nervesystem, og derfor agerer kroppen, som om den stadig er i livsfare. Det kan give kroniske reaktioner – PTSD (Posttraumatisk stressforstyrrelse) – og være årsag til symptomer og sygdomme. Kroppens nervesystem er normalt i stand til at regulere disse tilstande selv, og nogle mennesker kommer derfor helt naturligt igennem kriser og genvinder balancen.

Særligt sårbare nervesystemer

Andre, som af forskellige grunde har lidt skader på nervesystemet i de tidligste år, er ikke så heldige. Deres nervesystem er mere sårbart, de bliver traumatiserede og får ikke bearbejdet det skete. De får symptomer af både psykisk og fysisk art, som gør deres hverdag svær. Det kan være kroniske stresstilstande som angst, raseri, smerter, spise- og søvnproblemer eller i den anden ende en følelse af lammelse, depression og uforklarlige smerter.

Se denne video om traumatisering

Choktraumeterapi kan hjælpe med at lægge et nervøst nervesystem ned

Min adresse

Filippavej 9
4180 Sorø
 

Kontakt mig

 

Mailadresse

Mobil  61 66 03 44

Hvis jeg er optaget, når du ringer, så læg en besked - og jeg ringer dig op hurtigst muligt.

 

Kort om mig

Eksamineret organisk krop-psykoterapeut ved Dansk Institut for Psykoterapi og Uddannelse.

Biologisk choktraumebehandler fra Skolen for Psykosomatik.