Her er en artikel fra Information med overskriften: Psykiatrien skriger på nyt menneskesyn. Og hold op, hvor er jeg enig. Der mangler omsorg i psykiatrien til de mennesker, der havner dér som følge af problemer i en svær tilværelse. Omsorg givet af mennesker. Nænsom psykoterapi i form af nærvær, nænsomhed, lytten. Det er dét, mennesker under sammenbrud trænger til. Det er andre mennesker, der professionelt kan være til stede for dem i processen.

Læs denne udmærkede artikel og lad os få mere fokus på problemet.

Enhver kan komme ud for begivenheder og kriser, der kræver indlæggelse på psykiatrisk hospital. Det er ikke fordi der skal stilles en diagnose eller konstateres hjernefejl. Det er en simpel reaktion, en overbelastning, som følge af omstændigheder i livet, der bare har været for meget for den menneskelige psyke.

Forfatteren til artiklen skriver blandt andet:

“Patienterne opfattes ikke som almindelige mennesker, der har reageret uhensigtsmæssigt på en rå og normløs virkelighed – og som derfor skal hjælpes tilbage til en ansvarlig livsførelse. De opfattes derimod som syge af påståede hjernefejl, der kan kureres – som var de en slags omvandrende fejl, der skal rettes på.

På den måde kan personalet retfærdiggøre brugen af uhyre mængder psykofarmaka som løsning på patienternes problemer. ”

“Hvis patienterne er rastløse, får de medicin. Hvis de er triste og apatiske, får de medicin.”

Læs artiklen nedenfor

https://www.information.dk/debat/2016/07/psykiatrien-skriger-paa-nyt-menneskesyn